Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Normetpol Recycling Marta Małecka (2643 niezalogowanych)
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:

Po pieniadz to wolnosc i mozliwosc zycia po krolewsku u siebie w Polsce.

Gratuluję niezwykłej głupoty i równie wysokich ambicji...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty
Jan Kowalski
(333)
Stały Bywalec
porzadny szur i do lasu

twoje zyciowe problemy sie zakoncza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Po pieniadz to wolnosc i mozliwosc zycia po krolewsku u siebie w Polsce.

A pozatym to spawaczem byc nie warto moj kuzyn ma TIG/MIG/MAG i angielski zna bardzo dobrze i za cholere nigdy nic mu nie moge znalezc niewazne czy mu robie na norweski czy normalnie po angielsku podania i nic a 3 lata w Polsce spawal z wynikami. Wiec ludzie niech odrazu najlepiej na elektrykow/hydraulikow sie kwalifikuja jesli norweskiego nieznaja.

Jakie to smutne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
a ty od tego siedzenia za biurkiem to żylaków w dupie niedługo dostaniesz. należałby ci sie taki delikatny wpierdol od hydraulików i pracowników budowlanych cioto

Z rana ci kazali rure kanalizacyjna u jakiejs cioty przetkac ze taki podly nastroj? Czy moze norsk kazal na budowie recznie kopac bo maszyna sie zepsula albo niewjedzie tam gdzie trzeba?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:

Wiec spokojnie sobie zyjac wydajac jakos z 5000 NOK na mieszkanie z 1000 NOK na prad z 400 NOK na internet oraz z 4000 NOK na zarcie wyda jakies 10 400 NOK. Do tego od czasu do czasu proszek do prania jakies ubranie a ze oszczedny to na nogach zaiwaniac moze. Oszczedzi jakies 17 000 NOK na miesiac. Ja oszczedzam okolo 15 000 NOK na miesiac majac 32 300 okolo netto po podatku ale wydaje na paliwo årsavgift, forsikring i inne cuda zwiazane z samochodem. Wiec na upartego w 3 lata oszczedzic mozna 540 000 NOK (nieliczac feriepenger).

Imperator1988 napisał:
Plan trzeba miec inaczej czlowiek moze zdechnac w tym kraju albo doczekac 67mego roku zycia jak dozyje.

Zona, dzieci, dom, itp. i twoj plan poszedł w długą.

Chyba, ze przez nastepne 20-30 lat zamierzasz byc sam i mieszkac w wynajmowanym mieszkaniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Elise napisał:
Imperator1988 napisał:

Wiec spokojnie sobie zyjac wydajac jakos z 5000 NOK na mieszkanie z 1000 NOK na prad z 400 NOK na internet oraz z 4000 NOK na zarcie wyda jakies 10 400 NOK. Do tego od czasu do czasu proszek do prania jakies ubranie a ze oszczedny to na nogach zaiwaniac moze. Oszczedzi jakies 17 000 NOK na miesiac. Ja oszczedzam okolo 15 000 NOK na miesiac majac 32 300 okolo netto po podatku ale wydaje na paliwo årsavgift, forsikring i inne cuda zwiazane z samochodem. Wiec na upartego w 3 lata oszczedzic mozna 540 000 NOK (nieliczac feriepenger).

Imperator1988 napisał:
Plan trzeba miec inaczej czlowiek moze zdechnac w tym kraju albo doczekac 67mego roku zycia jak dozyje.

Zona, dzieci, dom, itp. i twoj plan poszedł w długą.

Chyba, ze przez nastepne 20-30 lat zamierzasz byc sam i mieszkac w wynajmowanym mieszkaniu.
on jak bedzie wystarczająco bogaty to sobie kupi żone, a dzieci to za duży i zbędny wydatek
imperator ja nie jestem budowlańcem ale szanuje ludzi za to kim są a nie jaki mają zawód. a po twoich komentarzach wiem ze ty jesteś strasznie głupi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja tylko odpowiedzialem w takim stylu w jakim ty komentowales o "ciotach i wpierdolu". A wczesniej temu od parowek za 4000 NOK i bialego murzyna. Normalnych budowlancow czy hydraulikow a nawet sprzataczy szanuje bo kazdy zawod jest wazny i potrzebny. Ale jak ktos innych od bialych murzynow wyzywa to trzeba mu przypomniec o nim samym.

A co do reszty to a) Nieruchomosc wole w Polsce sobie kupic jako inwestycje bo tam rynek budowlany jest blisko dna a w Norwegii to nadmuchana banka ktora zaraz peknie.

b) Jak bede mial zone to mi sie juz nie bedzie tak spieszyc do uzbierania duzej forsy Chyba ze bedzie miala bardzo duze wydatki A tak kupie sobie ladna zone bo lubie ladne Kto by chcial "brzydka" za zone a wydawac trzeba i tak nie wazne czy jest ladna czy jest brzydka

c) Jaki sie urodza to beda, wszystkim od malego zapisze co i ile zuzyli zeby mialy co oddawac tacie jak urosna i beda pracowac (zart)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A tak kupie sobie ladna zone bo lubie ladne Kto by chcial "brzydka" za zone a wydawac trzeba i tak nie wazne czy jest ladna czy jest brzydka

Zwroc uwage, przy zakupie, zeby byla na tym samym poziomie intelektualnym co Ty
Inaczej sie nie uda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dziewczyna to ma byc ladna/slodka, smieszna i lubic sie bawic

O metodzie calki lagranga czy tym jak zastosowac analogicznie kjennelse z trygderetten to nie potrzebuje z nia rozmawiac. O tym pierwszym mnie juz zameczyli na NHH a drugim nudze sie w pracy

W domu i czasie wolnym to rozrywki potrzeba haha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Imperator1988 a ja sie ciebie zapytam w ten sposób ;
- jak ty tu sie znalazłeś i co robil twój tata lub mama po przyjeździe?

Mi ty wyglądasz na takiego pól Polaka pól Norwega
Piszesz po polsku i przebywasz na polskim forum
Wykształcenie zdobyłes tu i to przypuszczam min od 10 roku życia.
Natomiast chcesz do Polski kraju ktory znasz tylko z opowiadań i wakacji?
A podejście do życia masz juz takie typowe jak nastolatek norweski
Swoja droga przeprowadzić sie do jakiegoś większego miasta na południu
to ci sie trochę światopogląd zmieni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok